Welke altcoin kopen? Top tips van insiders [2023]
01 februari 2023 

Welke altcoin kopen? Top tips van insiders [2023]

Heb je je eerste crypto investering gedaan in de bekende Bitcoin? Dan heb je vast ook al gehoord van altcoins. Maar welke altcoin ga je kopen?

Altcoins krijgen steeds meer voet aan de grond en een aantal zijn inmiddels ook bekend bij het grote publiek. Wij geven je hieronder een aantal goede opties. Ben je op zoek naar altcoins die in 2022 nog x 100 kunnen gaan volgens de crypto experts? Lees dan verder!  

Wanneer je wilt gaan investeren in of daytraden met crypto, speel dan niet met geld wat je niet kunt missen, lees je goed in en volg altijd eerst de gratis crypto training (duur 1,5 uur).

Wat zijn altcoins?

Iedereen kent natuurlijk de Bitcoin. De kans is groot dat je start met het aankopen van deze munt wanneer je begint met investeren in crypto. Dat is ook zeker een goede, en voor de lange termijn, relatief gezien veilige keuze. 

Maar er zijn nog talloze andere cryptomunten waarin je kunt investeren. Deze munten worden ook wel altcoins genoemd. Altcoin is kort voor “ALTernative to bitCOIN”. Hiermee worden dus eigenlijk alle andere cryptomunten naast de Bitcoin aangeduid.

Hoe kun je altcoins kopen?

Altcoins kopen en verkopen doe je op een crypto exchange. De exchanges bepalen zelf welke altcoins ze toelaten op hun platform. Het aanbod kan dus per aanbieder verschillen. 

Wanneer je net begint met crypto, is Bitvavo een goede keuze om mee te starten. Je maakt hier eenvoudig een gratis account aan. Het is van Nederlandse bodem, de support is in het Nederlands en je kunt makkelijk Bitcoin en altcoins kopen via iDeal. 

Lees hier meer over de Bitvavo €1000,- gratis handelen welkomstbonus.

Bekende cryptomunten

Inmiddels zijn ook een aantal altcoins zelf heel bekend geworden, ook bij de niet ervaren crypto investeerders. Wanneer je gaat voor de lange termijn investering, dan is het inzetten op bekende altcoins geen slechte gedachte. 

De waarde van cryptomunten is erg onderhevig aan koersschommelingen. Dit maakt altcoins  kopen best een gok. Wanneer je er voor de lange termijn in zit, is het inzetten op bekende munten die over de afgelopen jaren een stijging hebben laten zien geen gekke gedachte.

Welke bekende altcoins kun je het best kopen?

Welke altcoins je eigenlijk alleen zelf bepalen. We lichten er hier een aantal voor je uit die je kan overwegen.

Ethereum / Ether

Om deze altcoin kan niemand meer heen. Inmiddels bijna niet zo bekend als de Bitcoin.

Wanneer je twijfelt over welke altcoin je wilt kopen en je nog niet heel erg hebt verdiept in de cryptowereld, dan is Ether / Ethereum een goede keuze. Het is na de Bitcoin de meest bekende cryptomunt en dan ook de nummer één onder de altcoins.  

Ether is de munt van het netwerk Ethereum. Maar in de praktijk refereren veel mensen aan “Ethereum” wanneer ze het over de altcoin Ether hebben.

Net als Bitcoin heeft Ethereum de afgelopen jaren een enorme ontwikkeling doorgemaakt qua koers. Op het moment van schrijven van het originele artikel (november 2021) betaal je voor 1 Ether meer dan €4100,- De verwachting is dat deze munt de komende jaren nog wel verder zal doorstijgen. Dus wellicht is dit ook voor jou een goede altcoin om te kopen?

altcoin ethereum kopen

Cardano (ADA)

ADA van de Cardano blockchain is een altcoin die de laatste tijd veel aan populariteit heeft gewonnen en in 2021 heeft deze munt een enorme stijging doorgemaakt. Dat is niet gek, want de mede-oprichter van de nummer 1 altcoin Ethereum is ook de initiator achter de Cardano blockchain. 

Het is een duurzaam en schaalbaar netwerk en kan rekenen op de betrokkenheid van veel crypto experts. Het is dan ook met recht één van de bekendste altcoins die je kunt kopen en toevoegen aan je crypto portfolio. 

LINK (van Chainlink)

Chainlink is volgens veel experts een platform met veel potentie en de interesse hierin is groeiend. Dit betekent automatisch dat steeds meer mensen de altcoin kopen van dit bedrijf. Het is dan ook zeker een veelbelovende altcoin voor 2023 en daarna.

Chainlink wil smart contracts verder doorontwikkelen (digitale overeenkomsten in de blockchain) toegankelijk maken voor de hele wereld. 

De token / altcoin van het platform Chainlink heet LINK. Voor beginners blijft het allemaal vrij abstract nog, dus of je deze altcoin moet kopen is heel persoonlijk. Wil je serieus geld gaan investeren in altcoins of crypto in het algemeen, dan is het sowieso niet onverstandig om een crypto cursus te volgen.

Altcoins met potentie

Naast de hierboven genoemde munten, zijn er ook talloze minder bekende altcoins die je via Bitvavo of andere cryptoplatformen kunt aankopen. Wie weet vind jij in 2022 de volgende altcoin die 100 x in waarde stijgt!

De koersschommelingen zijn bij bekende cryptovaluta al groot en moeilijk in te schatten, maar deze zijn bij de minder bekende altcoins of de munten die tijdelijk een grote hype zijn vaak nog vele malen groter. 

Dat betekent ook dat je hier in theorie ook echt veel geld mee kunt verdienen (of kunt verliezen…..). Maar er zijn nog steeds munten die relatief gezien nog onbekend zijn bij het grote publiek en waar je dus echt nog een flinke klapper mee kunt maken.

We lichten er hier een aantal voor je uit die je in overweging kunt nemen wanneer je twijfelt welke altcoin te kopen. 

Avalance (AVAX)

De oudere blockchains hebben te maken met beperkingen op o.a. het gebied van snelheid en schaalbaarheid. Avalanche is een nieuwe en super snelle blockchain met transactietijden van minder dan een seconde en de kosten zijn laag.  

Het doel van deze blockchain is om sneller te worden dan Ethereum 2.0

Welke altcoin je moet kopen is natuurlijk lastig te voorspellen, maar dit is er zeker 1 die wij goed in de gaten houden.

Polkadot (DOT)

Deze relatief nieuwe altcoin heeft zich in korte tijd geschaard in de top. 

Deze altcoin heeft meerdere blockchains en is daardoor uitermate schaalbaar en flexibel. De kracht van Polkadot is dat het tevens kan communiceren met andere netwerken zoals Ethereum.

We zijn benieuwd wat we van deze altcoin kunnen verwachten de komende jaren!

Ripple (XRP)

Ripple (de altcoin heet XRP) wil internationale betalingen goedkoper en sneller laten verlopen. Een internationale overboeking van bijvoorbeeld een bankrekening in Nederland naar een bankrekening in Ierland kan wel een paar dagen duren.

Wanneer de bank gebruik maakt van XRP kunnen deze transacties vele maken sneller en ook goedkoper plaatsvinden.

Het heeft partnerships met grote financiële intellingen waaronder American Express, Interbank en Banco Santander.

Onontdekte crypto parels

Wil je zelf niet teveel tijd kwijt zijn aan het opbouwen van je kennis en het zoeken naar die ene munt die x 100 kan gaan? Dan kun je het beste vertrouwen op de crypto experts die er dag in dag uit mee bezig zijn. 

Zij houden alle trends en ontwikkelingen in de gaten en delen met jou de nog onontdekte crypto parels voordat de grote massa er lucht van krijgt. 

Baal je dat je de boot hebt gemist met de grote stijgingen van Bitcoin en andere altcoins? Hoewel je ook nu nog kan profiteren van grote stijgingen, kun je de echte grote winsten pakken met nog relatief onontdekte munten. Lees hier het advies van de experts welke altcoins je moet kopen in 2023! 

Welke altcoins kopen in 2023?

Ben je er na het lezen van dit artikel al uit welke altcoin je gaat kopen? Kies je voor de bekende munten van de plaformen Ethereum en Cardano? Of zie je meer financiële kansen wanneer je kiest voor een minder bekende cryptomunt zoals Avalanche?

Of ga je op zoek naar die ene crypto parel die jouw investering echt kan verveelvoudigen? 

Wat je ook doet, besef je dat cryptomunten aan grote koersschommelingen onderhevig zijn en dat je je inleg kunt verliezen. Aan de andere kant heb je met het kopen van altcoins ook de mogelijkheid om veel te winnen. Houd er wel rekening mee dat het kan in de praktijk altijd anders lopen dan de experts verwachten.

Heb je nog weinig ervaring met crypto en twijfel je nog welke altcoins je moet kopen? Volg dan eerst de gratis crypto training waarin alle basics worden uitgelegd.