nadelen Bitvavo crypto platform

Nadelen Bitvavo

Dit is de meest gebruikte exchange in NL. Maar zijn er ook nadelen aan Bitvavo?

Bitvavo is de meest gebruikte, en volgens velen, beste crypto exchange van Nederland. En dat is niet voor niets! Maar zitten er ook nadelen aan Bitvavo? Is dit platform voor iedereen geschikt? Is het betrouwbaar en veilig? Is het aanbod van cryptovaluta groot genoeg voor je? 


Door de voor- en nadelen van Bitvavo tegen elkaar af te wegen, kun je beter beslissen of dit voor jou de juiste exchange om cryptocurrency te kopen en verkopen. We vertellen je graag meer over de voor- en nadelen van Bitvavo in dit artikel. Na het lezen hiervan kun je beslissen of je er een gratis account aanmaakt, of dat je toch kiest voor een ander crypto handelsplatform om je eerste cryptocurrency aan te kopen.


Bitvavo is perfect voor beginnende handelaren

Als gevorderde handelaar plaats je waarschijnlijk met enige regelmaat een limit order, trigger order of market order. Ook is het voor veel crypto handelaren interessant om een stop-loss in te kunnen stellen, te kunnen handelen in hefboomproducten of in te kunnen zetten op koersdalingen. Als je hier nog geen verstand van hebt dan kun je met een gerust hart voor Bitvavo kiezen. Al deze opties ontbreken namelijk. Voor beginners een voordeel, maar voor een ervaren crypto trader is het ontbreken van deze opties een nadeel van Bitvavo. 


Bitvavo is eenvoudig in gebruik, maar de opties zijn beperkt. Als je simpelweg wilt investeren in een populaire coin door een handeling uit te voeren, dan is dit een prima exchange. Bitvavo heeft zowel een app als een website en het aanmelden spreekt voor zich. Je meldt je aan, volgt de stappen, laadt je account op met iDeal en je kunt beginnen met handelen in crypto. Tip: gebruik de Bitvavo affiliate code A722B6E6D3 en maak gebruik van de gratis welkomstbonus.


Wanneer je echter actief gaat daytraden met crypto, dan kun je beter kiezen voor een andere exchange. Maar voor veruit het merendeel van de beginners, is de Bitvavo exchange de beste keuze. We raden beginners wel aan een crypto cursus te volgen. Je leert dan alle basisinformatie die je nodig hebt om echt geld te verdienen met crypto.

nadelen bitvavo voor traders

Nadelen Bitvavo voor gevorderde gebruikers

Als crypto handelaar wil je graag zoveel mogelijk winst maken. Om te kunnen monitoren hoe de balans tussen stortingen en uitbetalingen is kun je bij Bitvavo de credits raadplegen.

Je vindt dit kopje in de Bitvavo app en op de website. Het nadeel van dit overzicht is dat het nogal beperkt is. Op de homepagina zie je in één oogopslag wat je balans is en hoe de grafiek van jouw volledige portfolio verloopt. Hieronder vindt je een lijst met alle cryptovaluta in jouw portfolio en een overzicht van alle beschikbare coins.

Om te kunnen zien wat je hebt gestort en wat je hebt uitbetaald, navigeer je naar credits. Hierin vind je een overzicht van alle stortingen en uitbetalingen per cryptomunt.

Je kunt niet in één oogopslag zien wat het verschil hiertussen is en hoeveel je dus aan winst hebt uitbetaald. Wil je dus inzichtelijk maken wat de daadwerkelijke winst is, dan is het verstandig om dit bij te houden in bijvoorbeeld een Excel sheet.

De nadelen van Bitvavo: beperkte coins beschikbaar

In verhouding met andere exchanges zoals Binance is het aanbod cryptomunten bij Bitvavo beperkt. Dit kun je ervaren als een nadeel van Bitvavo.


De meest populaire coins zijn beschikbaar en Bitvavo is druk bezig met het uitbreiden van het aanbod. Zo zijn memecoins als Dogecoin en Shiba Inu onlangs toegevoegd en kun je tegenwoordig ook de Binance Coin kopen.

In een notendop vind je op Bitvavo de meeste populaire munten. Voor meeste gebruikers is dit aanbod groot genoeg, maar je kunt het als nadeel van Bitvavo zien wanneer je specifieke munten zoekt. Je kunt er bijvoorbeeld op dit moment niet terecht voor de aankoop van minder bekende altcoins zoals Saitama. Als je hiernaar op zoek bent  en weet welke altcoins je wilt kopen, dan kun je naast Bitvavo een andere exchange gebruiken die de munten die jij zoekt wel aanbiedt.

Klantenservice en stortingen

ls er iets mis gaat dan kun je geen telefonisch contact opnemen met de klantenservice. Dit is iets wat je als een nadeel van Bitvavo kunt ervaren wanneer je liever direct iemand aan de lijn krijgt die je vraag kan beantwoorden.

Je kunt ze wel goed bereiken via de livechat functie. Is er dan toch telefonisch contact nodig in verband met privacy dan neem Bitvavo contact met je op. Op deze manier weten klanten dat Bitvavo nooit zomaar telefonisch contact opneemt en ben je niet zomaar het slachtoffer van oplichters.

Geld storten bij Bitvavo doe je snel en eenvoudig met iDeal. Als je vervolgens geld hebt verdiend door je geld in te wisselen voor cryptovaluta, dan kun je je geld ook weer makkelijk naar je eigen bankrekening storten. Het is hierbij wel belangrijk om steeds het geverifieerde bankrekeningnummer te gebruiken. Als je verschillende rekeningen gebruikt dan loop je de kans dat je account wordt geschorst. Hetzelfde geldt voor 2 of meer accounts op één naam en één adres. Zorg er daarom voor dat je één account per persoon per huishouden aanmaakt.


Meer voordelen dan nadelen

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een beter beeld gekregen van de voordelen en nadelen van Bitvavo. Voor zowel gevorderden als beginners is dit platform een uitstekende keuze. Het is makkelijk in gebruik, overzichtelijk en betrouwbaar. Ben je boven de 18, dan kun je een gratis account aanmaken en direct je eerste cryptovaluta kopen. Wil je goed beslagen ten ijs komen? Meld je dan eerst aan voor de gratis crypto training en download direct de 3 gratis 3-books.

Natuurlijk zijn er nadelen aan Bitvavo, maar zeker voor de beginner heeft dit platform een stuk meer voordelen!